10 اشتباه در طراحي سايت
در اين مقاله مجموع اشتباهات رايج در طراحي سايت که باعث کاهش مخاطبان وب سايت ميشود را جمع آوري کرده ايم . خواندن اين مقاله براي افرادي که مدت طولاني سايت دارند ولي بازديد خوبي ندارند و يا کساني که به تازگي قصد راه اندازي وب سايت دارند توصيه ميشود
1- پخش موسيقي، بلافاصله بعد از ورود به سايت
چنين کاري ديگر تقريبا منسوخ شده است و کمتر چنين موردي را در سايت هاي استاندارد مي بينيم! به اين علت که پخش خودکار موسيقي اغلب آزار دهنده است و بيشتر کاربران در چنين شرايطي صداي سيستم را قطع مي کنند. حالا تصور کنيد مخاطب، سايت را از محيط کار يا مکان هاي عمومي مشاهده کند. مطمئناً پخش موسيقي، تاثير خوشايندي ندارد و ممکن است مخاطب سايت را فقط به همين خاطر ترک کند.
راهکار: اگر قصد داريد چنين امکاني را به سايت اضافه کنيد، حتما يک گزينه توقف پخش موسيقي هم در صفحه مورد نظر تعبيه کنيد و آن را در معرض ديد بگذاريد. طراحي سايت تهران
2- عدم انسجام و يکپارچگي متن
نوشته اي را در نظر بگيريد که فونت برخي عناوين يا چند سطر از متن با ساير نوشته ها يکسان نباشد، واقعاً فاجعه است! اشتباهي که يکپارچگي سايت را به هم مي زند و حتي کاربراني که هيچ اطلاعي هم از طراحي سايت ندارند متوجه آن مي شوند.
راهکار: کمي بيشتر دقت کنيد و حتماً متن را يک بار پيش از انتشار آن بازبيني کنيد. دقت داشته باشيد محتواي سايت حتماً بايد با يک فونت يکسان نوشته شده باشد. حتي اگر در يکي از صفحات سايت هم فونت متفاوتي در منو ها و يا متن اصلي استفاده شده باشد، بايد هر چه سريع تر اصلاح بشود. طراحي سايت شرکتي
3- لينک ها به صفحات نامرتبط ختم مي شوند
صفحات وب سرشار از لينک هايي هستند که مخاطب را به صفحات جديد هدايت مي کنند. اگر لينک هاي داخلي سايت به درستي عمل نکنند و يا اين که کاربر را به صفحه اي غير مرتبط هدايت کنند، به مرور ميزان Bounce rate يا نرخ پرش (به درصد کاربراني گفته مي شود که وب سايت را به سرعت ترک کرده و هيچ صفحه جديدي از آن را باز نکرده باشند) افزايش پيدا مي کند که قطعاً امتياز منفي براي سايت به حساب مي آيد. لينک هاي معيوب که به هر دليلي محتواي صفحه را به نمايش نمي گذارند، يکي از اصلي ترين معضلات طراحي سايت هستند که تاثير قابل توجهي هم در ارزيابي موتور هاي جستجو دارند. بنابراين توجه کنيد که تمام لينک هاي سايت بدون مشکل باز بشوند زيرا در صورتي که گزارش تعداد لينک هاي معيوب بيشتر از حد معمول باشد، بر روي نتايج آناليز موتورهاي جستجو از سايت شما تاثير منفي مي گذارند.
راهکار: تک تک صفحات سايت را بازبيني کنيد تا لينک هاي معيوب شناسايي شوند. علاوه بر اين از صفحاتي که متعلق به نسخه هاي قديمي تر سايت هستند هم غافل نشويد. احتمال آن که اين صفحات دچار مشکل شده باشند خيلي بيشتر از لينک هاي مربوط به آخرين نسخه طراحي سايت است.mاگر لينکي قابل اصلاح نيست و يا به URL صحيح صفحه مورد نظر دسترسي نداريد، آن لينک را حذف کنيد. صفحات معيوب امتياز منفي براي سايت به شمار مي آيند بنابراين اگر به دنبال بهينه سازي سايت خود در موتورهاي جستجو هستيد، نبايد هيچ لينک معيوبي در سايت تان پيدا بشود.
4- خوانايي متن به تنهايي کافي نيست
مهم ترين بخش يک سايت، محتوايي است که بر روي آن قرار مي گيرد. حالا تصور کنيد مطالب سايت، خوانايي لازم را نداشته باشند و فهم آن هم دشوار باشد. با اين شرايط قاعدتاً نمي توانيد پيام خود را به مخاطب منتقل کنيد و اگر اين اتفاق بيافتد، مخاطبان سايت را به مرور از دست مي دهيد.
راهکار: صفحاتي از سايت که مطالب آن ها به علت فونت نامناسب، سايز قلم و يا حتي رنگ نوشته خوانا نيست را هر چه سريع تر شناسايي و اصلاح کنيد. عدم خوانايي متن يکي از رايج ترين اشتباهاتي است که در طراحي سايت مشاهده مي شود. ساخت سايت
5- آيکن سبد خريد اصلا ديده نمي شود
هر فروشگاه اينترنتي که در سايت، کالا يا خدماتي را به فروش مي رساند حتما يک سبد خريد هم براي نهايي کردن سفارشات مشتريان و هدايت آن ها به صفحه انجام تراکنش دارد. اما طراحي بعضي از سايت ها به نحوي است که انگار اصلا چنين بخشي در فروشگاه اينترنتي وجود ندارد. اجازه ندهيد مشتريان به اين دليل که نمي توانند سبد خريد را در صفحه اصلي سايت پيدا کنند، از خريد منصرف بشوند و سايت را ترک کنند. اگر چينش سايت به نحوي است که نمي توانيد به راحتي آيکون سبد خريد را پيدا کنيد، حتما در طراحي سايت يک بازنگري انجام بدهيد.
راهکار: سبد خريد را به صورت يک مولفه ثابت در قسمت بالاي تمام صفحات سايت قرار دهيد. اين کار باعث مي شود مخاطب سايت بيش از اين سردرگم نشود و به راحتي آيکون مربوط به سبد خريد را پيدا کند.
6- چرا سايت بيش از حد تيره به نظر مي رسد؟
استفاده از تصاوير با رزولوشن پايين اگر چه ممکن است حجم صفحات سايت را کاهش بدهد و منجر شود سايت در زمان کمتري بارگذاري بشود اما در عين حال به کار بردن تصاوير بي کيفيت، باعث از بين رفتن ظاهر حرفه اي سايت مي شود.
راهکار: به جاي استفاده از تصاوير با رزولوشون پايين سعي کنيد از نسخه Save for web تصاوير با کيفيت بالا استفاده کنيد. اين گزينه در تمام نرم افزار هاي ويرايش تصوير وجود دارد و نسخه اي از عکس که حجم به مراتب کمتري دارد را در اختيار شما قرار مي دهد. شرکت طراحي سايت
7- چرا همه چيز در اين سايت متحرک است؟
البته که تصاوير گرافيکي متحرک جذابيت ظاهري سايت را افزايش مي دهند اما خب دو ايراد اساسي هم دارند. اول اين که ممکن است موجب افزايش بيش از حد حجم صفحات سايت بشوند و مورد ديگر اين که امکان دارد مخاطب با مشاهده تعداد زيادي تصاوير گرافيکي، دچار سردرگمي بشود.
راهکار: جاي نگراني نيست، اگر در استفاده از اين ويژگي در سايت زياده روي کرده ايد اين وضعيت قابل اصلاح است. بررسي کنيد که کدام بخش ها واقعا نياز به تصاوير گرافيکي دارند و بقيه صفحات را به حالت عادي برگردانيد. علاوه بر اين، کندتر کردن سرعت حرکت تصاوير هم راه حل مناسبي براي رفع اين مشکل است.
8- مخاطب براي رسيدن به فوتر سايت، بايد عازم يک سفر دور و دراز شود!
در يک صفحه استاندارد فاصله مطالب انتهاي صفحه و فوتر سايت، تقريباً به اندازه 3 خط است. در صورتي که فاصله بيش از اين ميزان باشد، ترکيب صفحه به هم مي ريزد و طراحي سايت با مشکل مواجه مي شود.
راهکار: تمام صفحات سايت را با دقت بررسي کنيد، اگر فاصله بيشتر از اندازه انگشت کوچک دست وجود باشد، بايد طراحي سايت را تغيير دهيد.
9- ناوبري سايت (Site Navigation) بيش از حد پيچيده است
تعريف از ناوبري وبسايت، دسترسي آسان مخاطب به بخش هاي مختلف سايت است. برخورداري از ناوبري مناسب يکي از اصلي ترين شروط طراحي سايت است که بايد در نظر داشته باشيد.
راهکار: شکي در اين نيست که کيفيت، ارجح بر کميت است اما حتي الامکان از آوردن مطالب اضافي و غير مرتبط خودداري کنيد تا صفحات پرشمار سايت، به شکل گيج کننده اي مخاطب را سردرگم نکند. براي طراحي ناوبري سايت مي توانيد از سايت هايي که در اين زمينه موفق عمل کرده اند الگو برداري کنيد.
نتيجه گيري: همه چيز را به دقت بررسي کنيد
هرگاه درباره طراحي سايت دچار ترديد شديد، از دوستان خود نظر بخواهيد. توجه به بازخورد ديگران به شما کمک مي کند تا پيش از انتشار، متوجه مشکلات سايت بشويد و آنها را بر طرف کنيد.
- https://samyarweb.blogmy.ir/Post/1/Sports-site-design.html
- https://samyarweb.blogmy.ir/Post/9/Industrial-site-design.html
- https://samyarweb.blogmy.ir/Post/7/Service-site-design--Service-company-site-design.html
- https://samyarweb.blogmy.ir/Post/5/Car-site-design--car-show-site-design.html
- https://samyarweb.blogmy.ir/Post/3/Business-Center-Website-Design--Shopping-Center-Website-Design.html
- https://hamyarweb.blogmy.ir/Post/1/Sports-site-design.html
- https://hamyarweb.blogmy.ir/Post/9/Industrial-site-design.html
- https://hamyarweb.blogmy.ir/Post/7/Service-site-design--Service-company-site-design.html
- https://hamyarweb.blogmy.ir/Post/5/Car-site-design--car-show-site-design.html
- https://hamyarweb.blogmy.ir/Post/3/Business-Center-Website-Design--Shopping-Center-Website-Design.html
- https://hamedweb.blogmy.ir/Post/1/Sports-site-design.html
- https://hamedweb.blogmy.ir/Post/9/Industrial-site-design.html
- https://hamedweb.blogmy.ir/Post/7/++%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C+%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA+%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C+%E2%80%93+%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C+%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA+%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA+%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C
- https://hamedweb.blogmy.ir/Post/5/Car-site-design--car-show-site-design.html
- https://hamedweb.blogmy.ir/Post/3/Business-Center-Website-Design--Shopping-Center-Website-Design.html
- https://tejarat-farda.blogmy.ir/Post/1/Sports-site-design.html
- https://tejarat-farda.blogmy.ir/Post/9/Industrial-site-design.html
- https://tejarat-farda.blogmy.ir/Post/7/Service-site-design--Service-company-site-design.html
- https://tejarat-farda.blogmy.ir/Post/5/Car-site-design--car-show-site-design.html