از مهندسي بافت براي ساخت دريچه هاي قلب استفاده مي شود
يک تيم تحقيقاتي بذرهايي را با استفاده از ترکيبي از فناوري نانو، چاپ سه بعدي و مهندسي مکانيک توليد کرده اند که مي تواند سلول هاي زنده را رشد داده و ماشين آلات و اندام ها را توليد کند.
يک تيم تحقيقاتي از ترکيبي از فناوري نانو، پرينت سه بعدي و مهندسي بافت دريچههاي قلب ايجاد کردهاند که قادر به رشد سلولهاي زنده و توليد بافتها و اندامهاي عملکردي هستند. در حال حاضر نياز مبرمي به دريچه هاي قلب وجود دارد زيرا بيماري هاي مربوط به دريچه هاي قلب يکي از شايع ترين علل نارسايي قلبي هستند. تنها در آمريکا سالانه بيش از 90000 نفر نياز به تعويض دريچه قلب دارند. در اين ميان، دريچه هاي قلب مهندسي شده توانسته اند بر برخي از مشکلات مربوط به دريچه هاي مکانيکي و بيوپروتزي غلبه کنند. اما در حال حاضر استفاده از دريچههاي مکانيکي که معمولاً فلزي هستند، فرد را مجبور ميکند تا پايان عمر خود را صرف رقيقکنندههاي خون کند و دريچههاي بيوپروتز که معمولاً از حيوانات بافتي ساخته ميشوند، عمر محدودي دارند و بايد. بعد از 10 تا 20 سال بايد تعويض شود.
هر دو نوع دريچه قادر به بزرگ شدن نيستند، به اين معني که نوجواناني که به کمک نياز دارند بايد چندين بار در طول زندگي خود قلب خود را تعويض کنند. در همين حال، محققان توانسته اند براي اولين بار با استفاده از مواد زيستي مبتني بر نانوالياف قوي، انعطاف پذير و غير قابل تجزيه، دريچه هاي قلب مهندسي زيستي توليد کنند. سلول هاي بنيادي قلب در اين آردها رشد مي کنند و در انکوباتور قرار مي گيرند. سلول ها در يک دوره 15 روزه رشد مي کنند و چندين لايه سلول را تشکيل مي دهند و به تدريج جايگزين داربست رو به زوال مي شوند.
اين روش تا زماني ادامه مي يابد که دريچه پس از کاشت در بدن بيمار به طور کامل با بافت هاي طبيعي بيمار يکپارچه شود. نتايج باليني کاشت اين دريچه ها نشان داده است که عملکرد آنها مشابه دريچه هاي طبيعي قلب بوده و با همان سرعت و فشار موثر دريچه هاي تجاري باز و بسته مي شوند. اگرچه هنوز راه زيادي تا رسيدن اين دريچه ها به بالين وجود دارد، اما محققان بر اين باورند که اين دريچه هاي ميکرو موتوري مي توانند به زودي نارسايي دريچه قلب را حل کنند.
منبع : http://gg.gg/12bobx