آب نمک بعد از ايمپلنت دندان
آب نمک بعد از ايمپلنت دندان جزء مراقبت هايي است که بايد براي افزايش ماندگاري و حفاظت از ايمپلنت دندان آن را انجام داد. معمولا پزشکان توصيه مي کنند براي جلوگيري از عفونت به صورت روزانه قرقره کردن آب نمک بعد از ايمپلنت دندان را فراموش نکنيد.
آب نمک بعد از ايمپلنت دندان
در صورتي که موارد بهداشتي را رعايت نکنيد پلاکهايي در اطراف دندان ايمپلنت شده و ديگر دندان ها تجمع مي کنند که به مرور موجب از بين رفتن دندان و پوسيده شدن آن مي شوند. البته ايمپلنت دندان هرگز پوسيده نمي شود زيرا از مشتقات فلزي ساخته شده است. دنداني که از ريشه طبيعي خود باشد در معرض پوسيدگي دنداني هست اما دندان ايمپلنت شده هرگز دچار پوسيدگي نخواهد شد. براي کسب اطلاعات بيشتر درباره ايمپلنت و هزينه آن به لينک زير مراجعه کنيد.
آب نمک بعد از ايمپلنت دندان
طبيعي است که همه افراد پس از درمان و جراحي هاي دندان پزشکي کمي احساس خشکي دهان و ناراحتي داشته باشند و آن هم به دليل طولاني باز ماندن دهان و خشکي مخاط آن است. البته اين علامت ها موقتي است و بدون آن که نيازي به دارو يا مسکن باشد بهبود ميابد. گاهي نيز ممکن است بعد از پايان جراحي دندان پزشکي بيمار خونريزي متوقف نشود و مجبور به استفاده از گاز استريل باشد. در اين صورت بايد تقريبا هر 45 دقيقه تا يک ساعت گاز استريل خود را تعويض کنيد و زماني که در دهان شما قرار دارد با کمي فشار ملايم آن را نگهداريد تا باعث متوقف شدن خونريزي جراحي شويد. تعويض پي در پي گاز استريل باعث مي شود خونريزي متوقف نشده و خطرات احتمالي بيشتر شود به همين علت توصيه مي شود بين 45 دقيقه تا يک ساعت يک بار گاز استريل خود را عوض کنيد.
آب نمک بعد از ايمپلنت دندان
به مدت 24 ساعت پس از انجام جراحي مهم ترين زمان براي مراقبت از دندان ايمپلنت شده است. و بايد از انجام برخي موارد به شدت پزهيز کنيد. مواردي که بهتر است در 24 ساعت اوليه انجام نپذيرد عبارتند از:
- عدم استعمال انواع دخانيات پس از جراحي
- عدم استفاده از ني براي نوشيدني ها زيرا باعث افزايش خونريزي مي شود.
- عدم استفاده از نوشيدني و مشروبات الکلي تا بهبودي کامل بيمار
- عدم استفاده از هر گونه نوشيدني گاز دار مانند نوشابه، دلستر يا دوغ گاز دار
- عدم مصرف نوشيدني هاي داغ و لب سوز، زيرا موجب افزايش خونريزي در نواحي ايمپلنت شده مي شود.
- عدم انجام اموري مانند تخليه شديد محتويات دهان يا بيني. اين فشار شديد مي تواند آسيب جدي به ايمپلنت تازه نصب شده برساند.
مواردي که بهتر است بلافاصله بعد از جراحي آن ها را انجام دهيد تا پروسه درمان و بهبودي شما به خوبي و در کوتاه ترين زمان ممکن انجام شود عبارتند از:
- استفاده از مواد غذايي نرم و ولرم بدون استفاده از ني و امثال آن
- استفاده از موادغذايي داراي کلسيم مانند بستني، دوغ و شير براي سرعت بخشيدن به رشد استخوان اطراف ايمپلنت دندان.
- شست و شوي مناسب دهان و ناحيه ايمپلنت شده با استفاده از محلول کلرهگزيدين به صورت 3 الي 4 مرتبه در طول روز
- مسواک و نخ دندان زدن بسيار ملايم ناحيه ايمپلنت شده
- استفاده از کمپرس آب يخ براي ناحيه ايمپلنت شده
- استفاده از آب نمک بعد از ايمپلنت به صورتي که آب نمک کاملا رقيق شده باشد ( استفاده از 1 الي 2 قاشق شربت خوري نمک در يک ليوان) که تقريبا 2 مرتبه در روز از آن استفاده کنيد.
- استفاده از ژل هاي ضد عفوني کننده دهان و دندان ها براي جلوگيري از عفونت کردن بخيه هاي دنداني
- آب نمک بعد از ايمپلنت دندان
مزيت ايمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعي و روکش دندان چيست؟
مزيت هاي انواع ايمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعي ، روکش دندان و بريج باعث شده است امروزه اغلب افراد به دنبال استفاده از اين روش باشند. براي آن که بتوانيد گزينه مناسبي براي کاشت ايمپلنت دندان باشيد بهتر است بلافاصله بعد از کشيدن دندان خراب شده يا شکسته اقدام به کاشت ايمپلنت نمائيد. زيرا لثه و استخوان فک در صورتي که ريشه دندان را درون خود نداشته باشند به مرور در هم فرو رفته و به شدت تحليل مي روند. تحليل استخوان فک باعث مي شود امتياز کاشت يک ايمپلنت خوب را از دست بدهيد.
اما جاي نگراني نيست زيرا براي کاشت ايمپلنت دندان دو جراحي تکميلي به نام پيوند استخوان و ليفت سينوس وجود دارد که مي تواند مشکل تحليل استخوان فک را به خوبي درمان کند. و بيمار را براي انجام کاشت ايمپلنت دندان آماده کند. دليل اين دو جراحي اين است که ايمپلنت براي جوش خوردن و استحکام کافي نياز به تراکم و کيفيت خوبي از استخوان فک دارد. به صورت که تراکم استخوان فک موفقيت يا عدم موفقيت کاشت ايمپلنت دندان را تضمين مي کند.
آيا ايمپلنت باعث سرطان مي شود؟
دنداني که ايمپلنت مي شود نيازي به پشتيباني و تکيه کردن به دندان هاي اطراف خود ندارد و همين باعث مي شود سلامت دندان هايي که در اطراف ايمپلنت هستند با وجود آن تضمين شود. ضمنا استخوان فک براي سلامت دندان هاي خود و عدم حرکت آن ها نياز به ريشه همه دندان ها دارد. در غير اين صورت ممکن است دندان ها به سمت ناحيه اي که داراي ريشه دندان نيست حرکت کرده و ترتيب خود را از دست بدهند. اما ايمپلنت مانند ريشه درون استخوان فک قرار مي گيرد و باعث مي شود دندان ها هر يک در مکان خود باقي بماند و دچار حرکت نشود. اين در صورتي است که دندان مصنوعي يا بريج دندان داراي ريشه نيستند و همين باعث مي شود به مرور زمان دندان هاي طبيعي حرکت کرده و ترتيب و نظم خود را از دست بدهند. همچنين براي بريج دندان نياز به حمايت دندان مجاور داريم.
بدين صورت که بايد دندان هاي مجاور به صورت پايه براي بريج قرار بگيرند براي پايه قرار گرفتن بايد بخشي از دندان تراشيده شود و ساختار دندان دچار تغيير شود. اما در ايمپلنت دندان هاي مجاور دچار تغيير ساختار نمي شوند بلکه سلامت آن ها به خوبي حفظ مي شود. زماني که ايمپلنت درون استخوان فک قرار مي گيرد و جوش مي خورد ديگر امکان لثه شدن و جا به جايي آن وجود ندارد اما ممکن است در استفاده از از بريج يا دندان مصنوعي لق شدن و جا به جايي آن ها را تجربه کنيد.