خودروهاي الکتريکي چطور کار ميکنند و چه مزيتي دارند؟
آيا تا به حال به اين فکر کرديد که خودروهاي الکتريکي چگونه کار ميکنند و چه چيز آنها را از خودروهاي معمولي متمايز ميسازد؟
همه ما ايلان ماسک را ميشناسيم يا دستکم اسمش را شنيدهايم. او کارآفرين تا حدودي عجيب و عاشق فناوري است.
او بهخصوص از زماني که توئينر را خريد و آن را به ايکس تبديل کرد، تقريبا هميشه بر صدر اخبار بوده است. اما دليل اصلي که در اينجا و در وهله اول مورد توجه ما قرار گرفته، نقش شرکت او، تسلا در آوردن خودروهاي الکتريکي به زندگي ما است.
در سال ????، حدود ?.? ميليون خودروي الکتريکي در اروپا فروخته شد. اين بالاترين ميزان فروش اين خودروها است و نسبت به سال پيش خود ?? درصد افزايش داشته است.
اما خودروهاي الکتريکي چطور کار ميکنند و چه تفاوت عمدهاي با خودروهاي معمولي دارند؟
زير کاپوت آنها چيست؟
مسلما بيشتر تفاوت خودروهاي سنتي که با سوخت فسيلي کار ميکنند با خودروهاي الکترونيکي در زير کاپوت نهفته است.
نخستين تفاوت، موتور آنها است. يک خودروي بنزيني داراي موتور احتراق داخلي است که بر اين اصل کار ميکند، ترکيب سوخت و هوا فشرده شده، مشتعل ميشود و انفجار صورت ميگيرد.
و به بيان ساده، انرژي حاصل از اين انفجار براي حرکت موتور و به حرکت رو به جلوي خودرو مورد استفاده قرار ميگيرد.
اما در خودروهاي الکتريکي، موتور الکتريکي است و با آهنرباهاي الکتريکي کار ميکند.
تفاوت دوم، باتري است. وسيلههاي نقليه الکتريکي براي تامين برق موتور مجهز به باترياند. اين باتريها مشابه باتريهاي تلفن شما بر اساس فناوري ليتيوم-يون ساخته شدهاند.
مبدل جريان الکتريکي آخرين جزء اصلي است. باتري جريان مستقيم ارائه ميکند اما موتور شما به جريان متناوب احتياج دارد. مبدل جريان الکتريکي هم دقيقا جريان مستقيم را به متناوب تبديل ميکند.
آيا خودروهاي برقي همانطور که به نظر ميرسند هستند؟
به نظر ميرسد که مزيت اصلي خودروهاي الکتريکي اين است که چون هيچ سيستم اگزوز و درنتيجه آلودگي وجود ندارد، براي محيط زيست بهتر است.
فناوري موتورهاي الکتريکي سادهتر از موتورهاي احتراقي است. قطعات کمتيري وجود دارد و بنابر اين به نگهداري کمتري نياز دارد و کمتر خراب ميشود.
همه اين موضوعات روي هم بسيار اميدوارکننده به نظر ميرسند اما همهچيز سياه و سفيد نيست.
نخست اين که هزينه خريد يک خودروي الکتريکي از معادل بنزيني يا ديزليش، حتي اگر حساب کنيد که در طول زمان هزينه نگهداري و سوخت کمتري ميپردازيد، بسيار بالاتر است.
مساله بعدي ايستگاههاي شارژ است. هر خانهاي مجهز به يک ايستگاه شارژ نيست و خيلي از خانهها هم امکان نصب آن را ندارند. اگرچه تعداد اين ايستگاهها درحال افزايش است اما همچنان هم لزوما زيرساخت لازم نزديک خانه شما وجود ندارد. به ويژه در خارج شهر و يا شهرهاي بزرگتر اين مشکل جديتر است.
منبع : اخبار روز دنيا
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:share:7109789434266480640/ |
https://twitter.com/MdTarik71524315/status/1704023736834502760 |